1 kg liszt
40 dkg vaj
10 dkg zsír
2 ek. só
fél dkg élesztő /tejben felfuttatni!/
20 dkg trappista /fele a masszába, fele a tetejére/
3 db tejföl
Egy órát kell pihentetni, utána sütni!
A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne az élesztőt, majd a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, végül a tejföllel összedolgozzuk. Letakarva 1 órát pihentetjük. 2 nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeld le a sajtot és tedd egy nagy tálba, majd keverj hozzá egy felvert tojásfehérjét. Szükség szerint, ízesítsd egy csipet sóval. Kedvedre fűszerezheted a sajtreszelékedet . Jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe öntjük, és abban dagasztjuk, kelesztjük. Kenyérsütőgép hiányában a lisztbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vizet, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes