menu

Családireceptkönyv.hu

Tenkes szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 szelet sertéskaraj
5 dkg csirkemáj
5 dkg gomba
5 dkg sonka
1 kis fej vöröshagyma
1 ek zsír
1 cs zöldpetrezselyem
só, őrölt bors
bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítés:


A karajt kicsontozzuk és vékonyra kiverjük. A gombát, májat, sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát lereszeljük.
Zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, a májat, a gombát, és a sonkát. Sóval, borssal ízesítjük és apróra vagdalt zöldpetrezselymet adunk hozzá. Ezt a tölteléket rákenjük a hússzeletekre, és feltekerjük v. félbehajtjuk. Hústűvel összeszúrjuk, hogy ne essen szét. Lisztbe, felvert tojásba és zsemle morzsába forgatjuk. Nem túl forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
A hústekercseket felszeletelve sült burgonyával, párolt csemege kukoricával és ecetes hagymasalátával kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zacskóban sült bőrös malacoldalas
Zacskóban sült bőrös malacoldalas

A húst kettévágjuk a csont mellett, a borssal és a fűszerkeverékkel beszórjuk, alaposan belesimítjuk, hagyjuk 20 percet állni. Finomra vágjuk a zellerzöldet, felkockázzuk a zöldpa...

Elkészítési idő: 80 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tojással töltött baconos fasírt recept
Tojással töltött baconos fasírt recept

A darált húst az apróra vágott fokhagymával, a tojással a tejbe áztatott zsemlével, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával összegyúrjuk. A muffin forma mélyedéseit keresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói sertéstokány
Mexikói sertéstokány

A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig párolj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Erdélyi töltött káposzta
Erdélyi töltött káposzta

A káposzta leveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a kemény ereket róla. Ha nagyobb, akkor kettévágom. A szalonna felét felkockázom, zsírjára sütöm. Kiszedem a kisült sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk