menu

Családireceptkönyv.hu

Kapucsínó torta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: kb.30 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskóta (30x20 cm-es 5 cm magas kivehető aljú tepsi, vagy kapcsos tortaforma):
3 db tojás,
18 dkg porcukor,
15 dkg liszt+2 evőkanál keserű kakaópor,
1/2 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
0,75 dl langyos víz,
0,75 dl étolaj.

Kávékrém (a töltött Albert keksz receptje alapján):
3 dl hideg tej,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál keserű kakaó,
1 csomag főzős csokipuding,
2,5 dl lefőzött kávé (kedvenc reggeli kávénkból egy négy személyes adag)
20 dkg kristálycukor,
25 dkg Liga margarin (azért Liga, mert attól keményebb lesz a krém, ha nincs, a Ráma is jó.)
rumkivonat ízlés szerint,
kb. 15-20 db babapiskóta.

Kapucsínó hab:
Az előző kávékrém fele,
2x250 gr mascarpone krém,
3 dl teszínből vert tejszínhab.
1 csomag zselatin+0,5 dl tej

Elkészítés:


Piskóta:
A tojások sárgáját habosra verjük a porcukorral, vaníliás cukorral. Hozzákeverjük felváltva a vizet és az étolajat kortyonként.
A tojásfehérjéket csipet sóval keményre felverjük.
A sütőporral együtt átszitált kakaós lisztet 2-3 adagban lazán a sárga krémhez keverjük, majd a fehérjehabot is beleforgatjuk.
Kizsírozott, lisztezett tortaformába önjük. (Csak a tortaforma alját kell zsírozni, lisztezni.)
A sütőt előmelegítjük közepesen melegre (170 C fok). Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, majd visszahelyezzük a tepsibe. Kb. 5 cm magas három rétegű alufólia csíkot rakunk köré, hogy ne ragadjon a krém a tepsihez.

Kávékrém:
A hideg tejben csomómentesre keverem a lisztet, kakaót és a pudingport.
A forró kávét pudingfőző edénybe öntöm, tűzre teszem és kavargatva feloldom benne a kristálycukrot. Hagyom felforrni, és belefőzöm a tejben elkevert anyagokat, közben kavargatom állandóan, mint a pudingot. Ha besűrűsödött, leveszem a tűzről és a hideg margarint közé keverem 4-5 adagban, mindig egy szeletet egyszerre. Amikor a felolvadt margarin elkeveredett a pudingba, jöhet a következő szelet.

A kávékrém felét rákenjük a tepsiben előkészített kakaós piskótára, majd beborítjuk szorosan egymás mellé rakott babapiskótával.

Kapucsínó hab:
3 dl tejszínből kemény habot verünk.
A maradék fél adag kévékrémhez tesszük a két doboz mascarpóne krémsajtot és habverővel sima eleggyé keverjük. Ha nem elég édes, 2-3 evőkanál porcukorral ízlés szerint ízesítjük.
A zselatint elkeverjük a tejben, melegítve teljesen feloldjuk, majd langyosra hűtve a kávés sajtkrémhez adjuk. A végén közé keverjük a tejszínhab 2/3-át és befedjük vele a piskótákat.

A maradék tejszínhabbal tetszés szerint díszíthetjük a tetejét.

Kapucsínó torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gyümölcstorta alap (Schubert Kati)
Gyümölcstorta alap (Schubert Kati)

A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a vajat, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formában e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Kókuszos café latte torta, Mariannkonyha
Kókuszos café latte torta, Mariannkonyha

A piskótához a tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját az eritrittel és a vízzel jól kikeverjük. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd a sárgájás krémhez forgatjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi krémes csokitorta
Párizsi krémes csokitorta

Kakaós piskótát készítek. A tojásfehérjét felverem a kristálycukorral. Majd belekeverem a tojássárgáját és a kakaóporos lisztet. 26 cm átmérőjű karikába töltöm és megsütöm 170 C-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angyalok eledele - Chiffon torta
Angyalok eledele - Chiffon torta

A fehérjét kemény habbá verjük a borkősavval és csipet sóval. Először alacsony fokozaton, majd folyamatosan emelve. A porcukrot hozzáadjuk, amikor már fehéredik. A cél, hogy a hab...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk