A halhoz:
Harcsa filé
Só, bors, kakukkfű
Szalonna zsír.
A káposztához:
Keltkáposzta
Libazsír
Vöröshagyma
Só, bors.
A tócsnihoz:
1 kg burgonya
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
olaj a sütéshez
Besóztam, borsoztam, megszórtam kevés kakukkfűvel a harcsa filéket, majd szalonna zsírban megsütöttem mindkét oldalukat.
Tócsnit készítettem köret gyanánt.: a burgonyát meghámoztam, lereszeltem. Hozzáadtam a tojásokat, a lisztet, megsóztam, borsoztam és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tettem, a kanál hátával lepényekké simítottam. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütöttem. Papírszalvétára szedtem, hogy a felesleges zsiradékot leitassam.
Egy fél fej keltkáposztát felcsíkoztam, libazsírban pirított vöröshagymán megfuttattam.
Felteszünk főni 2 db burgonyát és amíg fő addig a halat ledaráljuk. Beáztatjuk a 2 szelet száraz kenyeret (tejbe áztatva finomabb lesz). A többi burgonyát megpucoljuk és feldara...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA vajat és az olívaolajat együtt hevítsük fel egy serpenyőben, majd a ninjakardunkkal szeletelt fokhagymát kezdjük kis lángon sütögetni. Mossuk meg hidegvízzel és adjuk hozzá a gar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Lazac szeleteket olajozott zacskóba tesszük majd szórunk rá citromborsot és szezámmagot. Óvatosan összerázzuk/összeforgatjuk. - Amíg pácolódik elkészítjük a zöldségeket. Ízlés sz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A megvásárolt friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességév...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű