menu

Családireceptkönyv.hu

Tonhal fasirt egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db halszelet ( lehet fagyasztott is)
2-3 szelet száraz kenyér
1 fej hagyma
1-2 cikk fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
fél citrom leve
1 db tojás
1 kk őrölt bors
5-6 db nagyobb burgonya sütni
Sütéshez olaj vagy zsír.

Elkészítés:


Felteszünk főni 2 db burgonyát és amíg fő addig a halat ledaráljuk.
Beáztatjuk a 2 szelet száraz kenyeret (tejbe áztatva finomabb lesz).
A többi burgonyát megpucoljuk és feldaraboljuk a sütéshez.
1 db hagymát megpucolunk a fokhagymával és megdinszteljük kicsi zsíron, hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát a végén.
A 2 db burgonyát a darált halhoz adjuk és jól eldolgozzuk a kezünkkel.Bár a tonhal szelet filézett, azért inkább biztos ami biztos csináld kézzel.
Adjuk hozzá a beáztatott zsemlét , amit jól kinyomkodtunk és a tojást és fűszerezzük sóval és borssal. A sült hagymát is adjuk hozzá és fokhagymát és vágjunk bele egy csomag petrezselyem zöldet és fél citrom levét is keverjük bele. Dolgozzuk el jól, ha lágynak érezzük tegyünk bele zsemlemorzsát.Kis golyókat formázunk belőle és forró olajban vagy zsírban kisütjük.
Közben egy másik serpenyőbe is süthetjük a burgonyát így egyszerre leszünk kész az ebéddel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalhatjuk a mindent gyógyító mártással vagy chili szósszal , amiknek az elkészítését megtalálod a receptek között. Valamint mindenféle befőttel nagyon finom és ízletes egészséges étel.

Tonhal fasirt egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Citromos lazac
Citromos lazac

A halszeleteket sózom, borsozom és vajon elősütöm. A hagymát a fokhagymával megdinsztelem, felöntöm kb 2 dl tejszínnel, sózom, borsozom, és felfőzöm. A citromkarikákat és kakukkfü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Harcsapaprikás galuskával
Harcsapaprikás galuskával

A hagymát finomra vágom, az olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát. Megszórom pirospaprikával, dobok bele paradicsomot, paprikát (ízlés szerint mehet bele akár halászlékocka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gombával töltött pisztráng vajon pirított, petrezsel
Gombával töltött pisztráng vajon pirított, petrezsel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gránátalmás lazac
Gránátalmás lazac

1.Locsoljuk meg a lazacfilét a citromlével, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük, és hagyjuk állni a hűtőszekrényben 30 percig. 2.Tegyük a serpe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk