1 nagy burgonya
1 kis csokor friss fűszernövény például: kapor, metélőhagyma (ki, mit szeret)
1 evőkanál tejföl
125 g zsírszegény joghurt
1 teáskanál mustár
só
fekete bors
fejes saláta
fólia a burgonya sütéséhez
Mossuk meg a burgonyát, de ne hámozzuk meg, majd főzzük puhára 20 perc alatt. Villával ellenőrizzük, hogy a belseje nem maradt-e kemény.
Csepegtessük le és csavarjuk alufóliába, majd 175 °C fokon süssük 20-30 percig.
Mossuk meg a fűszernövényeket, vágjuk apróra őket, és keverjük el tejföllel, joghurttal, mustárral és ízesítsük kedvünkre sóval és borssal.
Csomagoljuk ki a burgonyát, és tálaljuk friss fejes salátával úgy, hogy a burgonyát nem teljesen, de félbevágjuk, majd beletöltjük a joghurtos öntetet.
Aki szereti a vajat, nyugodtan megkenheti vele a még forró burgonyát.
A burgonyát héjastól mossuk meg és annyi hideg vízzel felöntve, amennyi szűken ellepi, erős tűzön felforraljuk, majd mérsékelt hevítéssel, lassan forraljuk. Amikor majdnem pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér ne a szokásos hajszálvékony toastkenyér legyen, hanem vastagabb szeletek. Készítünk egy jó sűrű besamelmártást (10 dkg VAJ, 7 dkg liszt, 500 ml tej: a vajból és a lisztből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kívánt mennyiségű sajtot egy nylonzacskóba teszem, jól bekötöm. Majd lobogó forró vízbe tesz és addig melegítem, amíg a sajt meg nem olvad. Utána alufóliára, v. nyújtódeszkára ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesReszeljük le a káposztát, a répát, sózzuk meg és keverjük össze. 15 perc után nyomjuk ki a levet belőle, majd keverjük össze a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű