Knorr Bolognai spagetti alap 2 csomag
Rama Vajas Íz 1 evőkanál
víz 6 dl
tojás 2 db
olaj 2 evőkanál tej 1 dl
liszt 150 g
reszelt sajt 100 g
szódavíz 2 dl
darált hús 600 g
Lépés 1
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.
Lépés 2
Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti rafinériát és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 6-8 percig főzzük, vagy amíg megfelelő sűrűségűnek találjuk a ragut. (Ebben az ételben jobb, ha kicsit sűrűbb lesz a ragu, hogy könnyebben feltekerhessük a palacsintákat.)
Lépés 3
Míg készül és hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat. (Hagyományos, kisebb palacsintasütőben 8 palacsintát tudunk készíteni ebből a receptből.)
Lépés 4
Töltsük meg a raguval a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük őket, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Tálaljuk rukkola salátával.
Az átszitált gesztenyelisztet összekeverjük a sóval enyhén felvert tojással. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Olajos kézzel hozzágyúrjuk a tojásfehérje port és kisebb adagok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. 2 kisebb kör alakú, vagy 1 nagy tepsi méretű pizzát készítünk ebből az adagból. Ízlés szerint feltétekk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA tésztához A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük. Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró karikákra vágott h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztát sós vízben megfőzzük. 2. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros. 3. A f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű