4 db galamb
½ csésze olívaolaj
10 szem töltött olívabogyó
2 dl fehérbor
2 db citrom
½ csomó zsálya
½ csomó tárkony
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
1. A galambokat mossuk meg folyó víz alatt, töröljük szárazra, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk meg.
2. A töltött olívabogyókat metéljük apróra.
3. Készítsünk marinádot a felaprított fűszernövényekből, az olívaolajból, a fehérborból meg a citromléből.
4. A galambokat tegyük egy tálba, öntsük rájuk a marinádot, és legalább éjszakára hagyjuk pácolódni.
5. Ezután szedjük ki és tűzzük nyársra a galambokat.
6. Grillsütőben vagy a sütőben 120 C-fokon 30 percig süssük.
7. Sütés közben kenegessük a marináddal.
8. A pecsenyelét fogjuk fel zsírfogó tálcán, és tálalás előtt öntsük a galambokra.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss fűszeres salátával tálaljuk.
A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellről a bőrt lehúzzuk, a húst a csontról szeletekben levágjuk, kicsit kiveregetjük. 2. Sózzuk, borsozzuk és kevés forró olajban megsütjük. 3. A vékony laskára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felcsíkozzuk, borsozzuk és lepirítjuk majd egy kicsi vizet öntve hozzá puhára pároljuk. A tejszínt összekeverjük a reszelt füstölt sajttal és az apróra vágott, pirított baco...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű