Hozzávalók:
8 szelet ponty
25-30 dkg ikra
25 dkg halászlésűrítmény
2 db halászlékocka
1 db hegyes papríka
1 közepes fej vöröshagyma
olaj
só
friss vagy tört csilipaprika
paradicsompüré
vörösbo
Elkészítés: Kevés olajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, és felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrítményt és a halászlékockát. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az ikrát és a sózott halszeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony hőfokon készre főzzük, ügyelve arra, hogy a halszeletek megtartsák formájukat.
Ízesíthetjük vörösborral, friss hegyes papríkával, sűríthetjük paradicsompürével.
Tálaláskor adhatunk mellé friss vagy szárított csípős paprikát.
Készítsd elő a hozzávalókat: tisztítsd meg a kagylót (lásd linken a recept alatt), aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a zellerzöldet.Egy nagyobb lábasba ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a vadlazac fagyasztott, akkor először is hagyjuk kiolvadni és 4 szeletre vágjuk. Ezt követően külön-külön alufólia felett (ebbe csomagoljuk majd a halat) kenjük be olívaolajjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMielőtt nekilátnánk a sütögetésnek, egy fontos műveletet meg kell ejtenünk. IRDALÁSRÓL RÖVIDEN: Szálkamentesítő akció indul. Az irdalást azért végezzük a halaknál, hogy kisülve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA brokkolit, a tonhalkonzervet (a levével együtt) és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd kikeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal és a fűszerekkel. Fasírtgolyókat formá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz