Tésztához:
6 db tojás
12 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 narancs reszelt héja
15 dkg liszt
1 cs sütőpor
A töltelékhez:
3 cs vaníliás pudingpor
1 l 100%-os narancslé
12 dkg porcukor
3 dl hideg habtejszín
3 tasak habfixáló
1 cs vaníliás cukor
2 doboz keksz (téglalap alakú csokiba mártott, a képhez hasonló)
elkészítés
A tésztához a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tojáshoz adjuk, és sima tésztává keverjük.
A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztát sütőrácson hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a pudingport összekeverjük a cukorral, és a narancslével elkészítjük, majd még forrón a tésztára öntjük.
A tejszínt is elkészítjük: a habfixálóval és a vaníliás cukorral felverjük, és a narancsos rétegen elterítjük.
A csokis kekszeket elrendezzük a süti tetején úgy, hogy közöttük el lehessen vágni a tésztát.
Hűtőben tároljuk!
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm
A tésztához a cukrot, a tojást, a zsírt, az olvasztott mézet jól kikavarjuk, azután felváltva fokozatosan adjuk hozzá a lisztet (amiben elkeverjük előtte a szódabikarbónát) és a te...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTojásokat szétválasztjuk, sárgajához bele tesszük a kr.cukrot , kevertetjük, meglazítjuk egy kis tejjel majd lassan hozzá adagoljuk az olajat és a megmaradt tejet. Mikor jó habos b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a margarint a tojások sárgájával és a porcukorral.Hozzáadjuk a kakaót a rumot és végül a tojások habját. Egy jénai tál aljára egy réteg krémet teszünk, erre jön a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megpirítjuk a diót. Semmit nem kell alá tenni, csak folyamatosan kavargatni. Amikor kezd leválni a vékony héja, és illatozik is, leveszem a tűről, és óvatosan áttöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű