1 kg sárgarépa
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
3-5 evőkanál liszt
kb. fél liter tej
2 gerezd fokhagyma (nem szükséges)
Elkészítés:
Fagyasztott sárgarépát veszünk, vagy pedig a friss sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sárgarépát, egy kis vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, felöntjük tejjel, kevergetjük, míg főzelék sűrűségű nem lesz. Ha nem elég sűrű, egy kis tejjel elkevert lisztet még tehetünk bele. Tehetünk bele zúzott fokhagymát is, de ez csak annak ajánlott, aki szereti a fokhagymát. Nehézség: könnyű Jó étvágyat!
Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel vagy ha...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A megtisztított és darabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokat tojásszeletelővel kockákra aprítjuk. 2 t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVilágos rántást készítünk melyet felerresztünk a paradicsommal. Sóval, cukorral ízesítjük, majd jól felforraljuk. Párolt hússal és főtt burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű