4 db nagyobb krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db csípős hegyes zöldpaprika
3 db chilipaprika
2 db zöldségleves kocka
só
őrölt fekete bors
őrölt piros paprika
1 köteg zellerlevél
1 köteg petrezselyem
1 szelet füstölt szalonna
1/2 szál füstölt csípős parasztkolbász
liszt
tejföl
olíva olaj
A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom. Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.
Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
A spárgát megtisztítjuk. Megmossuk, majd a spárgafejeket kb. 4 cm-es darabokban levágjuk, és félretesszük. A spárgasípok másik végét letörjük; elvileg ott törik le, ahol már nem fá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBorjúbecsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Kevés vajon a hagymát megpirítjuk, az egészen apróra vágott húst rátesszük, és megdinszteljük, keverge...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kelkáposztát vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majorannával, a kockára vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsos csontot egy nagyobb fazékban, kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (zeller...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű