* 50 dkg csíkokra vágott ecetes cékla,
* 2 kisebb savanyú alma,
* 1 dl tejszín (1 evőkanál reszelt torma).
A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.
Egy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, az olajjal kikenjük, majd a sütőben felforrósítjuk. A tojásokat felverjük, beletesszük a lisztet, tejfölt, sót, borsot -mintha rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a szósszal a babot (lencsét), a zöldségeket és hűtőben legalább 2 órát érlelem. Tálaláskor főtt tojással (cikkekre vágva) és hagyma karikákkal, petrezselyemmel díszí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA leveles tésztát kiolvasztjuk,8 cm kockákra felvagdosuk -A turot is kis kockákra vágjuk és mindegyik kocka közepére teszük -össze fogjuk a sarkait és betekerjük a baconnal fogp...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA krumplit héjában, sós vízben megfõzöm. Amikor kihült megtisztítom, vastagabb szeletekre vágom és leöntöm az ecetes-cukros vízzel. Kb. 30 perc múlva leöntöm az ecetes-cukros vize...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz