menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás céklasaláta


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



* 1,5 kg ecetes cékla,
* 6 fej vöröshagyma,
* só, cukor ízlés szerint,
* póréhagyma a díszítéshez.

Elkészítés:


Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy póréhagyma-karikákkal díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém

a vinetéket nyílt tüzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg apróra vágjuk a vinetéket, ha lehet fakéssel belereszeljük a hagymát, sót, borsot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Görög saláta
Görög saláta

A salátát kisebb darabokra tépjük, a zöldségeket felvágjuk. Egy tálra rakjuk, rászórjuk az olívabogyót, felkockázott sajtot és a serpenyőben ropogósra pirított vékony sonkaszeletek...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Mexikói sonkás rúd
Mexikói sonkás rúd

A mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Káposzta saláta
Káposzta saláta

A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk