½ kg liszt
2 tojás
3dkg élesztő
2 kávéskanál só
2 kefír-/ha nincs tejjel is összeállítható
Összeállítás után pihentetjük,amig meg nem kel,utána visszaverjük - mint a fánkot,és
forró bő olajba kisütjük.Ha nem használjuk fel az összeset,akkor hűtőbe eltárolható,és igy mindig friss lángos süthető….
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A fagyasztott spenótot felolvasztjuk, összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Ragu: A hagymát a fokhagymával és a répával kevés olajon lepirítjuk egy lábosban. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig együtt pirongatunk az alappal. Felöntjük a par...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát és a fokhagymát meghámozzuk. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Mindkettőt a felforrósított olajba forgatjuk, és megpirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. Lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük (én este...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű