* 2 tojás
* 1 bögre liszt
* kapor
* 2 bögre tej
* 1 tasak sütőpor
* 150 g sajt
* 1 teáskanál cukor
* 1 teáskanál só
* 1 teáskanál olaj
* 50 g vaj
* 1 gerezd fokhagyma
A kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és robotgéppel verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. A lisztbe keverd bele a sütőport és kavard hozzá lassan. Amikor tészta állagú, tedd bele a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy forró serpenyőbe tégy egy kevés olajat é süsd ki a palacsintákat a megszokott módon. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha szeretnéd megtöltheted sajtkrémmel, vagy májkrémmel, tetszés szerint.
A krumplit héjában megfőztem és hagytam teljesen kihűlni.Majd lereszeltem, megsóztam, nem kell sok só, mert a töltelék bryndzából ami sós. Megszórom vastag liszttel, és összegyúrom...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a kockacukrral meglangyosítjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a sót margarint hozzáadjuk, és az élesztővel összedolgozzuk. Letak...
Elkészítési idő: / 4 adag Nehézség: KözepesSós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész, lecsepegtetjük. Pár csepp olajjal kikenjük a cseréptálat, lereszeljük a sajt 3/4-ét. A tésztát a tálba borítjuk, a tejföl-sajt keverékét p...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Könnyűelkeverem a tojásokat a tejföllel -lassan adagolom a lisztet +csipet sót sürü palacsinta tésza állagú kell ,hogy legyen ,ha túl keményre sikerül kevés vizzel higitjuk -10...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű