fel üvege bambusz
3-4 közepes sargarepa
3 db szaritott fekete fafülgomba
1 tojas
so
Bors
csirkemell
kukorica kemenyito
rizsecet (jo a normalis ecet is, de keveset)
szezamolaj (nem muszaj)
A zöldsegeket julienne-re (zsülien) vagod, a fel üveg bambuszt is ha nincs felvagva. A szaritott fafülgombat, belerakod forro vizbe szikkadni, ez puhara szivja magat, majd azt is összevagod kis darabokra, a csirkemellet kis kockakra. Közben felrakod a vizet föni es dobalsz bele mindent. Viz helyett vehetsz leszürt huslevest is. A fel üveg bambusz felet is a levesbe öntöd, izesited.
Amikor felforr belecsurgatod lassu kevergetes mellett a felvert tojast, majd következö forrasnal a keves vizzel elkevert kemenyitot, kivan sürüsegig kemenyited, majd lekapcsolod es kesz.
Friss zöldbabból finomabb, mint mireltből, de a mirelt hamarabb megpuhul. Anyukám ecettel és tejföllel csinálta, de én a férjem ízlése szerint, borsodiasan készítem: se ecet, se t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk, kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Elkészítés: A vajon megfonnya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla. 2. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk....
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Közepes