menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-diós őzgerinc szeletek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
2 db szép alma
15 dkg darált dió
5 dkg vágott dió
15 dkg finomliszt
1 sütőpor
A bevonathoz:

15 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
5 dkg vágott dió
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaj


Elkészítés:


A két darab almát meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a cukorral, reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt. Hozzákeverjük a reszelt almát, tovább keverjük. (levével együtt adjuk hozzá). A lisztet, darabos és darált diót, sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és a sütemény masszánkat beleöntjük . Kissé eligazítjuk a formában. 190 °C-ra előmelegítjük a sütőt és tűpróbáig sütjük (kb 40 perc). Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk. Amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük. A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót. Összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra tesszük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk. A süteményt megszórjuk vele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pozsonyi kifli
Pozsonyi kifli

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni addig, míg a töltelékhez a mákot vagy a diót összekeverjük a cukorral, cit...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer/pite tészta
Linzer/pite tészta

rugalmas tésztát gyúrunk, amíg a tölteléket elkészítjük, hűtőben pihentetjük tölthető túróval, mákkal,. almával, meggyel, dióval, pudinggal, grízzel......

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
150. Napraforgó kalács
150. Napraforgó kalács

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe készítjük és a 20 perces dagasztás programmal összeállítjuk. Kikapcsoljuk a gépet (vagy áttesszük a tésztát egy kelesztőtálba) és 30-35...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Szabolcs
dfbdsg
dfbdsg

dfgsdfgdsgdsfgdfg

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk