3 db tojás
a tojást lemérni annyi
cukor,liszt és olvasztott vaj.
1 egész citrom héja hámozva, apróra vágva.
A tojásokat a cukorral fehéredésig kikeverjük,majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat majd a lisztet és a citrom héját.
A citrom levét 25 dkg porcukorral kikeverjük máznak /glazur/.
170 fokon 30 percig sütjük majd tűpróbával megnézzük, ha még nem jó akkor tovább sütjük amíg megsül.Ha kész és kihűlt rácsurgatjuk a mázat.
Elkészítés A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a mézzel felolvasztom. A hozzávalókat egy tálban vegyítem, és ráöntöm a felolvasztott margarint a zabpelyhes keverékre. Sűrű masszává keverem, és vizes kézzel gombócoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű