2 csésze liszt
3/4 csésze barna cukor
1/2 csésze apróra vágott tejcsokoládé
1 teáskanál vaníliás cukor
1/2 csésze dió vagy pekándió
1/2 csésze vaj
1 tubus édes sűrített tej
2 tábla étcsokoládés tortabevonó
Egy tálban a szobahőmérsékletű vajat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg fényes krémet nem kapunk belőle. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sűrített tejet, a vaníliás cukrot és tovább keverjük.
Hozzáadjuk a csokoládé darabkákat és a diót. Folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük kb. 1 órára.
A keverékből kis golyókat formálunk – ha esetleg ragacsos lenne a tészta, lisztezzük be a kezünket.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tálcára tesszük és a hűtőszekrénybe tesszük, amíg egy kicsit újból visszakeményedik.
Egy mikrózható tálban 30 másodpercekre betéve a mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét.
1.Gyúrd a lisztet a jéghideg vajjal, 1 ek cukorral, csipet sóval és 4-5 ek jeges vízzel, hideg kézzel annyira, hogy éppen összeálljon, majd tedd frissentartó fóliában legalább 1 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat összekeverjük és jó alaposan összedolgozzuk a tésztát. Apró golyókat formálunk belőlük, melyeket kilapítunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tepsire tegyünk sütőpapírt. Egy közepes táoban keverjük össze lisztet, kukoricakeményítőt, kakaót, szódabikarbónát és a sót. Egy nagy tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű