menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis-diós pite


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

170 g liszt
1 csipet só
1 dl olaj
fél dl hideg víz

Töltelék:

10 dkg tejcsokoládé (kis darabokra vágva)
5 dkg étcsokoládé (kis darabokra vágva)
2,5 dl tejszín
4 tojás sárgája
fél csomag vaníliás cukor
120 g szeletelt dió

Díszítés:

60 g cukor
1,2 dl magas zsírtartalmú habtejszín
30 g sütőmargarin
2 tojás sárgája
120 g kókuszreszelék
30 g szeletelt dió

Elkészítés:



Egy kis tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd alaposan hozzákeverjük az olajat. Fokozatosan öntjük bele a hideg vizet, és villával addig dolgozzuk össze, amíg össze nem áll a tészta. Gombócba gyúrjuk és folpackba csomagoljuk. 30 percen vagy egy éjszakán keresztül hűtőben tároljuk.
200 fokra melegítjük elő a sütőt. Enyhén lisztezett felületen kör alakúra sodorjuk a tésztát (nagyjából 3 mm vastagságúra) és egy 22 cm átmérőjű piteformába simítjuk. A forma oldalára is nyomkodunk a tésztából, a peremétől nagyjából 1 centis magasságig. A széleket jól megnyomkodjuk az ujjunkkal. Dupla réteg alufóliával letakarjuk a tésztát és 11-13 perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy valamilyen nehezéket teszünk a közepére, például száraz babot vagy rizst.
Ez után levesszük a tésztáról a nehezékeket és a fóliát, majd további 6-8 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd 180 fokra csökkentjük a sütő hőfokát.
Mikróban megolvasztjuk a csokikat, majd megkevergetjük. Picit hűtjük. Ebbe belekeverjük a tejszínt, a tojássárgáját a vaníliás cukrot s a diót. Mindezt a tészta közepére öntjük. 16-19 percig sütjük, amíg kicsit megszilárdul a massza. Sütőrácson 1 órán át hagyjuk hűlni.
Mindeközben egy serpenyőben összemelegítjük a cukrot, a habtejszínt és a margarint. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félre tesszük.
Egy kis keverőtálban összekeverünk a masszából egy keveset a tojássárgájával, majd visszatesszük a serpenyőbe és 2-3 percig főzzük, addig, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergetjük. Félretesszük. Belekeverjük a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
A piténk tetejére öntjük és megszórjuk diódarabkákkal. 4 órán keresztül hűtőben tároljuk.

Csokis-diós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos habcsóktorta
Kókuszos habcsóktorta

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, végül lazán beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A habból négy kerek, 20 cm átmérőjű lapot sütünk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Túró rudi torta
Túró rudi torta

A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverem , kivéve a habtejszínt , azt először kemény habbá verem és úgy adom a túróhoz. Végül az elkészített zselatint is belekeverem. Majd a piskó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Gesztenyemousse torta
Gesztenyemousse torta

A zselatint áztassuk vízbe. A kekszet törjük morzsává és keverjük el az olvasztott margarinnal. Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű csatos forma aljába és tegyük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Trüffel torta
Trüffel torta

Először a krémet készítjük el. A tejszínt, a csokoládét és a vaníliát lassú tűzön, kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon. Behűtjük a krémet, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk