20 dkg finomliszt
• csipetnyi só
• 10 dkg vaj
• egy kevés lehűtött víz
• fehér növényi zsiradék
A TÖLTELÉKHEZ:
• 22,5 dkg 70%-os étcsokoládé
• 11 dkg vaj
• 11 dkg sötétbarna cukor
• 15 dkg átszitált porcukor
• 2 evőkanál kakaópor
• 2 evőkanál neszkávé
• 1,5 dl forró víz
• 4 tojás
1. A tészta készítését azzal kezdjük, hogy a lisztet a keverőtálba szitáljuk,
és hozzákeverjük a sót.
Ujjunkkal belemorzsoljuk a vajat.
2. Evőkanalanként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lehűtött vizet, amíg össze nem áll a tészta. Golyót gyúrunk belőle, fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük.
3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a formát fehér növényi zsiradékkal kikenjük.
4. Finoman belisztezett gyúrótáblán a tésztát kinyújtjuk,
és kibéleljük vele a formát. Az alját villával megszurkáljuk.
5. A tésztát letakarjuk sütőpapírral, és a felszínét
telerakjuk sütőgolyókkal (ha nincs, babbal vagy lencsével).
20 perc alatt halvány aranysárgára sütjük.
6. A formát kivesszük a sütőből, a tésztáról levesszük a golyókat
és a papírt. A sütő hőmérsékletét 140 fokra csökkentjük.
7. Hőálló tálban a csokoládét, a vajat és a cukrot gyöngyözve
(nem zubogva) forró víz fölé tesszük, és simára, folyósra keverjük.
8. A kakaóport és a neszkávét összekeverjük, rájuk öntjük a forró vizet,
majd az egészet simára keverjük.
9. A tojást habosra verjük, és hozzákeverjük a csokoládékrémet
meg a kávés keveréket.
10. A tölteléket a tésztakosárba öntjük, és 40-45 percig sütjük,
hogy a sütemény összeálljon. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
A gesztenyét a langyos vízzel turmixoljuk össze. A süteménylisztet a kakaóporral keverjük össze. A kakaóporos süteményliszthez öntsük hozzá a gesztenyés vizet, majd kézi habverő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy fazékba a cukrot,vizet,fahéjat és sót. Kaparjuk ki a hosszában felvágott vaníliarúd belsejét és keverjük a fazékban lévőkhöz, majd dobjuk bele a vaníliarudat is. Forra...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűAz alsó részhez a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgákat a cukorral, és a sóval habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű