kb. 20 db babapiskóta,
15 deka vaj,
3 tojás,
15 deka porcukor,
5 evőkanál kakaó,
1-2 evőkanál rum,
2-3 deci tejszín,
2 evőkanál cukor
Finom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül óvatosan, nehogy összetörjön a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A tál aljára egy réteg krémet terítünk, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét krém, erre piskótasor jön, bomba alakban. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tetejére, oldalára krém kerüljön. Jégszekrényben legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy a hab nedvességétől a piskóta megpuhuljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és tetejére keserű csokoládéöntetet csorgatunk.
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje keményre vert habját. Lazán belekeverem a reszelt csokit is, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint habosra keverjük a 25 dkg cukorral, tojással. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a kakaóport + 2.5 dl tejet. Tepsibe tesszük 170C-os előmelegített sütőben 25 perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az 1:1 arányú zsiradékot és folyadékot a sóval, cukorral egy edényben felforraljuk. A forrásban lévő keverékhez folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Tov...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű