Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
3 nagy alma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét. Mikor kihűlt, szeleteljük.
A tojásfehérjét kézi robotgéppel kemény habbá verjük úgy, hogy fokozatosan, 2 evőkanalanként beledolgozzuk a cukrot. Hozzáadjuk a sót és a citromlevet, és folytatjuk a keverést, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és zsemlemorzsát. A kapott tésztát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, 180 fokon 12 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrom, és egy tortaformába belenyomkodom egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakom a kimagozott, meggybefőttet. Amíg a kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 16 evőkanál cukrot meglocsolunk 8 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük. 2. Hozzáteszünk 16 evőkanál lisztet ,1 sütőport és a 8 tojás kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű