180 gvaj
150 gétcsokoládé
6 dbtojás
100 gkristálycukor
80 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom - héja
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor
csipet só
1 ev. kanálkakaó
50 gdarált dió
150 gdió (egész)
Öntet:
150 gétcsokoládé
40 gvaj
A vajat egy edényben felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockákra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és el nem keveredik a vajjal.
A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot. A tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját és a felolvasztott csokoládét. Belekeverjük a sütőporral, kevés sóval, kakaóval és darált dióval elkevert lisztet. Alaposan eldolgozzuk, végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot és az egész diót.
Az így elkészített masszát zsiradékkal kikent és liszttel beszórt kuglóf formába öntjük.
A kuglófot 170 fokon 50-55 percig sütjük.
A kész kuglófot kihűtjük és kivesszük a formából.
Az öntethez a csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk és meglocsoljuk vele a kuglófot. Megvárjuk míg megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!
1. A piskótához a tojásokat elektromos habverővel kikeverjük a cukorral. 2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a masszához forgatjuk. 3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A kekszet ledaráljuk. 2. Hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a kakaót. 3. Hozzáadunk annyi tejet, hogy formázható tésztát kapjunk. 4. 30 percig pihentetjük, majd nedves kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindkét lapot 24*24 cm-es négyzetté vágjuk és a leeső részt félretesszük. Az egyik nagy négyzetet 9 kisebb négyzetre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, egy részét félbe, a másikat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütünk csokis piskótát. A krémhez a lisztet, a kakóport, a cukrot és a tejet összekeverjük, csomómentere kikeverjük és úgy főzzük meg, mint a pudingot. Ha kihűlt a krém, 25 dkg h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű