300 gr liszt
150 gr vaj
100 gr cukor
3 tojás sárgája és felvert fehérje
1 citrom héja reszelve
200-300 gr földieper
zselatinnal leöntve
A tésztát 170 fokon tűpróbáig megsütni, majd rátesszük a gyümölcsöt és leöntjük zselatinnal, lehűtjük.
Tésztához összeturmixoljuk az összetevőket, kb 5 cm-es köröket azonnal sütjük.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és robotgéppel összedolgozzuk a vajjal és a kávéval. Egy sütőformába öntjük, jól elsimítjuk és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a krém. A tejszínhabot felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két vékony (egyforma méretű) piskótalapot sütünk belőle, s azokat hagyjuk kihűlni. 2. A bevonathoz való porcukrot kikeverjük a tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz20 dkg vajba begyúrunk 5 dkg lisztet, lapos kockát formálunk belőle, befóliázzuk és frigóba tesszük. A fennmaradó lisztből vajból hideg sós citromos (vagy ecetes)vízzel, keményeb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű