Hozzávalók a laphoz
10 dkg töltetlen vaníliás keksz
5 dkg vaj
2 kanál főtt fekete kávé
A krémhez:
30 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
2 tasak habfix
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak cappucinó por
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A kekszet összetörjük és robotgéppel összedolgozzuk a vajjal és a kávéval. Egy sütőformába öntjük, jól elsimítjuk és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a krém.
A tejszínhabot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a porcukrot és a cappuccinó port. A mascarponébe belekeverjük a vaníliás cukrot és összedolgozzuk a tejszínhabos krémmel. Ráöntjük a kekszes alapra a tortaformában. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és a tetejére öntjük, de akár csíkokat is húzhatunk vele, így mutatósabb. 3 órát hagyjuk a hűtőben, majd lebontjuk a sütőformát és szeletelhetjük is.
A tésztával kezdem: a tojásokat kettéválasztom, a sárgáját felverem a cukor harmadával, majd hozzászitálom a sütőporos-lisztes keveréket és a sót, végül a vajat és a tejfölt is bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi alapanyagot és hozzá tesszük a kis sót. Kevés tejjel könnyen gyúrató tésztát készítünk. Hat (6) részre osztjuk és szép világ...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 lapban kinyújtjuk, Az alsó lapot megszórjuk kis búzadarával,zsemlemorzsával. Rárakjuk a cukorral összekevert, kinyomkodott almát, megszór...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés A diót megdaráljuk. A cukrot a felhasított vaníliarúddal 1/2 dl tejben kevergetve felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a diót, esetleg egy kanál rumot (nem f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű