1 kg liszt
• 2 db élesztő
• 10 dkg cukor ( 3 ek)+ 15 dkg a szóráshoz,
• 1 egész tojás + 2 db sárgája,
• 2 dl étolaj
• 6 dl tej csipetnyi só
• 40 dkg sertésháj
• fél evőkanál só
• szilvalekvár, darált dió (tejjel leforrázva+ cukor),mák,
A mazsolát kevés meleg vízbe teszem ázni, félreteszem, had puhuljon. Az élesztőt felfuttatom a langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral. Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, a maradé...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű2,5 dl langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Eközben egy nagyobb tálba szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sót és a cukrot. Keverj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A margarint (enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva), a csipet sót, a cukrot és a túrót kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKINEK MILYEN KALÁCS RECEPTJE VAN AZZAL ELKÉSZÍTVE ...MIVEL RENGETEG KALÁCS RECEPT VAN ÉS MINDENKIMÁSRA ESKÜSZIK...EZÉRT MOST RECEPTET NEM ÍROK...A FANTÁZIA SZAB HATÁRT A FORMÁZÁSRA...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű