Kekszes alaptészta
12 dkg keksz morzsásra törve - használhatsz akár zabos, teljes kiőrlésű változatokat is, de a mézes kekszes is jó kontrasztot adnak a karamellás változatnak, ahogy a csokis vagy csokidarabkás különösen a nutelláshoz passzol
8 dkg vaj
20 dkg cukor szárazon karamellizálva
1 dl tejszín
pici víz
3 tojássárgája
1/2 zacskó zselatinfix
4 dl tejszín habbá verve
A morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából a kész tortát. A krémek elkészítéséig tartsd hűtőben a kekszes alapot, hogy a vaj visszaszilárduljon.
A tejszínt és a vizet forrald fel egy csipet cukorral, több részletben ad a kész karamellhez. Ne ijedj meg, ha összecsomósodik, ha kicsit összemelegíted, újra egynemű lesz. A tojássárgáját verd föl habverővel, majd add a már langyos karamellás elegyhez, akkor, amikor már bele mernéd dugni a kisujjad - így biztos nem csapja ki a sárgáját, nem lesz belőle rántotta. Add hozzá a zselatinfixet, és végül keverd össze a habbá vert tejszínnel. Simítsd a tortalapra, és tedd a hűtőbe. Ha még finomabbat szeretnél, hűtés után a tetejét bevonhatod olvasztott étcsokival, vagy megöntözheted karamellsziruppal is.
A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA totut a kókuszkrémmel és az édesítő anyaggal turmixgépben, vagy késes darálóban sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a citrom héját és levét. Egyneművé dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a reszelt citrom héját és levét. Az egészet habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű