menu

Családireceptkönyv.hu

Krémek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sárgakrém
500 ml tej, 200 g kristálycukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 50 g búza finomliszt, 4 tojás sárgája
A tojások sárgáját a cukorral, liszttel és vanília aromával gőzfürdő felett krémessé keverjük. Ha a krém elkészült (kifehéredett), folyamatos kevergetés mellett óvatosan hozzáöntjük a tejet és addig főzzük (gőzfürdő felett), míg a krém kellő sűrűségű nem lesz.

Vajkrém
250 g vaj, 4 db tojás, 1 csésze kristálycukor, 100 g porcukor, vanília aroma (elhagyható)
Egy mélyebb edénybe beleütjük a 4 tojást, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. Ha az állaga már kellően sűrű, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzákeverjük a tojásos keveréket és a vanília aromát.

Krém sűrített tejből
200 g vaj, 100 g sűrített tej, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál kristálycukor
A vajat a sűrített tejjel kikeverjük. A tojások sárgáját a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük, majd hagyjuk kihűlni. Kanalazva hozzáadjuk a sűrített tejes-vajas krémhez és simára keverjük.
Egyszerű sűrített tejes krém
1 konzerv édes sűrített tej, 250 g vaj
A sűrített tejet 3-4 órát forró vízben főzzük, így a cukor karamellizálódik, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosra verjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sűrített tejhez, és krémesre keverjük.
Grízes krém
1/2 csésze tej, 1 evőkanál gríz, 1 kávéskanál kristálycukor, 1/2 kávéskanál vaj, 1 tojás sárgája, 1 kávéskanál vaníliacukor
A tejet alacsony lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és feloldjuk. Ha már a cukor feloldódott, hozzáadjuk a grízt és felforraljuk. Egy másik edényben kikeverjük a tojássárgát a cukorral és puha vajjal, majd lassan hozzáadjuk a vaníliás tejhez, és folyamatos kevergetés mellett krémes állagúra főzzük. A hozzávalók mennyiségét annak függvényében módosítjuk, hogy mekkora süteményhez szeretnénk a krémet felhasználni.
Mascarponés krém
200 g mascarpone, 200 ml habtejszín, ízlés szerint cukor
A legegyszerűbb és legjobb krém! A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk az ízlés szerint édesített és simára kevert mascarponéhoz.

Egyszerű tejkrém
2 db tojás, 1 bögre kristálycukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 1.5 csésze tej, 2 kávéskanál olvasztott vaj, 2 kávéskanál búza finomliszt
A lisztet a tojással simára keverjük, hozzáöntünk egy kevés tejet és ügyelünk arra, hogy a massza csomómentes legyen. A maradékot feltesszük forrni és hozzáadjuk a cukrot és vanília aromát. Miután a tej felforrt, hozzáadjuk a tojásos masszát és sűrűsödésig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és alaposan elkeverjük. Az edényt a krémmel jeges vízfürdőbe tesszük és lehűtjük, közben 5-10 percenként megkeverjük.

Tejszínes krém
250 g vaj, 200 g porcukor, 100 ml habtejszín, 1 vaníliarúd
A habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük (vigyázat, nem forraljuk fel!!!), majd levesszük a tűzről. Kihűtjük, és kézi robotgéppel kemény habbá verjük. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot és a kettőt összedolgozzuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bodzaméz
Bodzaméz

Bodza méz Ahogyan készítettem: Mónika Oláh receptje alapján készült. Nekem 35 virágom volt,lecsipkedtem a szárairól és 1 liter vízben főztem 40 percig,forrástól számítva. aztán l...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
SAJTTAL, KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SÓS SÜTI
SAJTTAL, KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SÓS SÜTI

Az update mirelit kelt tésztát kiolvasztjuk (szobahőmérsékleten kb. másfél óra), vékonyra kinyújtjuk és olvasztott vajjal megkenjük. Töltelékként sajtot, sonkát, kolbászt, lila...

Elkészítési idő: 1 óRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Überbackene Enchiladas mit Tzatziki
Überbackene Enchiladas mit Tzatziki

Das Hackfleisch in Öl braun und krümelig braten. Peperoni in Ringe, Zwiebel in kleine Würfel schneiden. Peperoni, Zwiebeln, Mais und Erbsen zum Hackfleisch geben, mit den Tomaten a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött tojás
Töltött tojás

A tojásokat megfőzzük, a sárgákat külön tálba tesszük. A morzsát tejben megáztatjuk és a tojássárgákhoz keverjük. Majd hozzákeverjük a mustárt, vajat, sót, borsot és a kapott massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk