menu

Családireceptkönyv.hu

Leveles töpörtyűs pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



300 g darált töpörtyű
500 g liszt
20 g élesztő
1 mokkáskanálnyi só
bors
tejföl
100 g zsír

Elkészítés:


300 g darált töpörtyűt morzsoljuk össze 500 g liszttel, 20 g élesztővel, 1 mokkáskanálnyi sóval és ízlés szerinti törtborssal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Félórai pihentetés után négyszögletesre nyújtjuk és megkenjük 100 g zsír egyharmadával. Leveles vajastészta módjára összehajtjuk és megint pihentetjük félóra hosszat. Utána kinyújtjuk, és rákenjük a zsír második harmadát. Újabb pihentetés után a zsír utolsó harmadával kenjük meg, majd egyórai pihentetés után másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Még jobb, ha a hajtogatást este, az utolsó kinyújtást reggel végezzük. A kinyújtott tésztát pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, késsel bevagdossuk és tepsibe rakjuk. A tetejüket óvatosan megkenjük tojással és félóra pihentetés után, közép meleg sütőben szép pirosra sütjük. A pihentetést mindig hideg helyen (hűtőszekrényben) végezzük.

Leveles töpörtyűs pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Réteges töpörtös pogácsa
Réteges töpörtös pogácsa

Hozzávalókat összedolgozzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefires sós süti recept
Kefires sós süti recept

A lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk. Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött szendvics
Töltött szendvics

A tésztát jó alaposan begyúrjuk, langyos helyen ruha alatt, vagy kelesztőtálban 1 óra hosszát kelesztjük, majd kb. 25 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk. A téglalap közepére hosszában...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Ropogós sajtos keksz
Ropogós sajtos keksz

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,majd összegyúrjuk a hozzávalókkal. Két részre osztjuk.Nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát (kb. mm-re). A tésztát megkenjük a felvert tojással, r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk