25 dkg mascarpone
• 5 dkg fehércsokoládé
• 2-2,5 dl tejszín
• 10 dkg porcukor
• 40 dkg eper
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
Az eper felét összeturmixoljuk, (én villával nyomkodtam) 5 dkg porcukorral.
Az eper másik felét feldaraboljuk.
Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!
Először a sütőport feloldjuk 4 evőkanál kókusztejben, majd félretesszük. A kókuszzsírt robotgéppel és az édesítővel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 30 dkg liszt, 15 margarin, 4 tojás sárgája, pici só, 2,5 dkg élesztő, amit 1 dl tejben és egy pici cukorban felfuttatok. 2. Ezt kézzel jól összedolgozzuk. 3. Utána egy kö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. félórát hűtőben pihentetjük. Ezután két lappá nyújtjuk, a tepsi hátulján 190 fokon megsütjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, a túrót cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz