23×34 cm-es tepsihez
30 dkg liszt,
15 dkg ráma margarin
10 dkg porcukor,
1 cs. sütőpor,
1/4 cs szalalkáli pici tejben feloldva,
1 tojás.
Krémhez:
1/2 kg túró,
4 dl habtejszín,
2 cs vaníliáscukor,
10-15 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
kb. 3 kanál sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. félórát hűtőben pihentetjük. Ezután két lappá nyújtjuk, a tepsi hátulján 190 fokon megsütjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük, a túrót citromhéjjal, porcukorral, vaníliáscukorral áttörjük. A felvert habot óvatosan hozzáforgatjuk. A kihűlt lapot megkenjük a lekvárral, és ráhalmozzuk a krémet, befedjük a másik lappal.
Másnapig hűtőben pihentetjük.
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Öntsd hozzá a tejet, a tejfölt, add hozzá a tojássárgát és a cukrot. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűegy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben megfuttatom, és a többi hozzávalóval összegyúrom, - megdagasztom. Én ezt a munkát általában könnyen elintézem, belepakolok mindent a kenyérsütőbe, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kólával. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. Végül a tojásfehérjéket kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű