60-70 dkg sertés hasaalja
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1/2 zeller
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
só
egész bors
Pác hozzávalói:
2-3 ek olaj
2 ek balzsamecet
2 ek méz
2 ek szójaszósz
1/2 citrom leve
A hasaalját vágjuk fel nagyobb kockákra, majd tegyük egy edénybe, és adjuk hozzá a megtisztított, és feldarabolt zöldségeket.
Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd főzzük puhára.(arra azért vigyázzunk, nehogy túlfőjön, és szétessen a hús)
A megfőtt húst szedjük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen. Ezután pár órára, vagy egy egész éjszakára tegyük be a hűtőbe mielőtt készre sütnénk. A pác hozzávalóit tegyük bele egy tálkába, majd keverjük alaposan össze.
Egy serpenyőbe öntsünk egy-két ek. olajat, majd a hűtőből kivett hús minden oldalát süssük szép aranybarnára.
Amikor már minden oldala szép aranybarna, öntsük rá az összekevert pácot, és süssük még pár percig. Sütés közben többször forgassuk meg, és kanalazzuk a pácot a sülő húsra. Addig süssük, még kicsit besűrűsödik a máz, és teljesen bevonja a húst.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá salátát, friss kenyeret, péksüteményt, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.
Én most paradicsomos-cukkini salátával, és puha péksüteménnyel tálaltam.
A tarját felvágtam kb. 1 cm-es szeletekre. Mind a két oldalát fűszereztem, sóztam. Egy tepsi kikentem egy kevés olajjal. A fokhagymát és a hagymát apróra vágtam és szórtam a húsok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéstarját kiklopfoljuk, majd minkét oldalát sóval, borssal, pirospaprikával bekenjük. 2. Az apróra felszeletelt hagymából, fokhagymából és szalonnából kb. egy csipetnyit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza rizst feltesszük főni.....a vöröshagymát megpucoljuk kockára vágva olajon megpirítjuk megszórjuk piros paprikával majd beletesszük a húst a a felszelt paprikát és a fűszereket .....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiverjük megsózzuk és meghintjük borssal, tűzálló tálba rakjuk és megsütjük. 2. A gombát apró kockára vágjuk. 3. Egy kanál olajon megpároljuk a reszelt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz