Hozzávalók, amiket használtam:
1 kg tarja
1 fej fokhagyma
1 fej hagyma
2-3 csipet majoránna
csipet fekete bors
só
egy kevéske olaj a tepsi aljába
A tarját felvágtam kb. 1 cm-es szeletekre. Mind a két oldalát fűszereztem, sóztam. Egy tepsi kikentem egy kevés olajjal. A fokhagymát és a hagymát apróra vágtam és szórtam a húsok alá és a tetejére is. Alufóliával letakartam a tepsit és 180 fokos sütőben 1 órán át így pároltam. Majd levettem róla a fóliát és további legalább 1 órán át sütöttem, amíg szép színe lett és a leve, amit eresztett, majdnem teljesen elpárolgott. Köretnek párolt rizs került mellé. A hús nagyon jóízű, nem száraz, egészen omlós lett.
1. Az oldalasokat alaposan besózzuk-borsozzuk, meghintjük barna cukorral is, és bekenjük reszelt fokhagymával. Így pácoljuk minimum 1-2 órát, de minél tovább tesszük, annál jobb!...
Elkészítési idő: 370 perc Nehézség: KözepesA karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk.Mind két oldalukat megsózzuk. A lisztben elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk benne a hússzeleteket.Kevés olajon el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA két fej vöröshagymát apróra vágjuk,és 0,5 dl olajban megdinszteljük abban a lábasban,amelyikben a töltött káposztát akarjuk majd elkészíteni. Az egyik felét a darált húshoz adj...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz