menu

Családireceptkönyv.hu

Mennyei franciakrémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna

Alsó krémhez

25 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dl tej
2 dl víz
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor

Felső krémhez

6 evőkanál cukor
1 dl tej
5 dl habtejszín

Tetejére

10 dkg porcukor
2 csomag karamellás pudingpor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál forró víz

Elkészítés:


Elkészítés: 40 perc, sütés: 40 perc

A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentesd fél órát. Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát nagyon vékonyra. Fektesd jól kivajazott, liszttel megszórt tepsire, szurkáld meg villával, és süss két lapot 20-20 perc alatt 180 fokon. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl sötét.

Az alsó krémhez vegyítsd a pudingport a liszttel, a cukorral, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A porcukrot keverd ki a szobahőmérsékletű vajjal, majd dolgozd habosra a pudinggal. Ezt kend a tészta egyik lapjára.

A felső krémhez a cukrot öntsd egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve olvaszd meg, azaz karamellizáld meg. Add hozzá a vizet, és főzz szirupot. Hűtsd ki, tedd a felvert tejszínhabhoz, és simítsd a vaníliás krém tetejére. Erre rakd a második lapot.

A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, a forró vizet lassan adagold hozzá, majd simítsd a felső lapra. A kész sütit tedd a hűtőbe, hagyd egy napig állni, addig a tészta megpuhul. Óvatosan szeleteld fel jó éles késsel, mert a máz könnyen törik.

Mennyei franciakrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Vendégváró sütemény
Vendégváró sütemény

A barna lap: A szalakálit langyos tejben megfuttatjuk és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk. A piskóta: Szétválasztjuk...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Amália
Kávés krémes ( Anna szelet)
Kávés krémes ( Anna szelet)

A cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a kávéval és összeforraljuk, majd kihűtjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd a hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körtés-fehér csokoládés mousse torta
Körtés-fehér csokoládés mousse torta

Elkészítés: A cukrot karamellizáljuk meg. Adjuk hozzá a mandulát, és kavarjuk össze. Majd törjük apróra. A tojást a cukorral kavarjuk habosra. A tojásfehérjét a cukorral verjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokoládés citromos habszelet
Csokoládés citromos habszelet

A kakaós kekszet ledaráljuk és a vaj felével összekavarjuk. Kicsi kerek sütőgyűrűkbe simítjuk. A háztartási kekszet is ledaráljuk és a maradék vajjal összekavarjuk, majd a kakaós r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk