Piskóta:
- 7 tojás,
- 7 ek cukor,
- 7 ek liszt,
- 1/2 cs sütőpor
Barna lap:
- 25 dkg liszt,
- 5 dkg margarin,
- 5 dkg cukor,
- 2 tojás sárgája,
- 1 ek kakaópor,
- 1 dkg szalakáli,
- kevés langyos tej
Krém:
- 20 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 1/2 l tej,
- 1 cs vaníliás puding por
A barna lap: A szalakálit langyos tejben megfuttatjuk és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk.
A piskóta: Szétválasztjuk a hét tojást. Vigyázva, hogy a sárgája ne kerüljön a fehérjébe, mert nem lehet akkor kemény habot készíteni. Hozzáadunk a sárgájához 4 ek cukrot és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, majd kemény habot készítünk a tojásfehérjéből, a maradék 3 ek cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, melyben a barna lapokat is sütöttük.
Krém: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (fontos jól kihűteni, ne legyen langyos), ezután a vaníliás margarinnal dolgozzuk össze. Az így kapott krémet megfelezzük és megtöltjük a süteményt.
Alulra egy barna lap, a krém egyik fele, a piskóta, a krém másik fele, majd ismét a barna tészta, ezt bevonjuk csokimázzal
7 tojássárgáját 8 ek porcukorral kikavarjuk. Ebbe beleteszünk 5 ek lisztet, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport, 1 dl étolajat és 7 tojás keményre vert habját. A masszát tepsibe öntve úgy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük,feloldjuk. Hagyjuk kihűlni,majd hűtőbe tesszük 4-5 órára. Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük. A csokis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit kétfelé osztjuk és sütünk belőle 2 piskóta lapot közepes tepsiben. Ha nagyobb méretűt akarunk, növeljük arányosan a mennyiségeket,( 4-4 tojás, 10-10 dkg liszt...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA tésztának valókat jól összegyúrjuk és hat darabra vágjuk. Lisztezett gáztepsiben egyesével nyújtjuk és sütjük szép sorban. Krém: A tejet, a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: Közepes