1 csomag réteslap (bolti),
cukor,
víz.
Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej,
vanília aroma tetszés szerint,
3 tojás sárgája,
125 g cukor,
10 g keményítő,
50 g liszt,
100 g vaj.
Tegyük a réteslapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kevés vízzel kenjük meg és szórjuk meg cukorral, ezután pedig takarjuk le sütőpapírral és tegyünk rá egy tepsit. Nyomjuk meg egy kicsit a réteslap tetejére helyezett tepsit, így nem fog megnőni a réteslap sütés közben. Süssük 15 percig előmelegített sütőben 200 fokon. Vegyük ki a tepsit, húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, majd fordítsuk meg a tésztát. Szórjuk meg cukorral, fedjük be a sütőpapírral és tegyük rá a tepsit, 10 percre tegyük még vissza a sütőbe.
Készítsük el a krémet: tegyünk fel főni 350 ml tejet, közben a tojás sárgáját keverjük ki egy habverőt használva a cukorral és a vaníliával, majd lassan öntsük hozzá a megmaradt (150 ml) szoba hőmérsékletű tejet és keverjük össze. Öntsük ezt a keveréket a felfőtt tejhez és addig kavarjuk, ameddig sűrű krémet kapunk.
Vágjuk el a megsült réteslapot 3 egyforma darabra. Az egyik lapot hagyjuk egyben, a másik kettő lapot vágjuk 5 egyforma szeletre, így nem lesz nehéz a sütemény szeletelése. Az alsó lapot kenjük meg a krém felével, fedjük be 5 felszeletelt lappal, a maradék krémet kenjük rá és tegyük a tetejére a megmaradt 5 tésztaszeletet. A torta tetejét kenjük meg a megmaradt krémmel, vagy vonjuk be olvasztott fehér-, vagy étcsokoládéval. Díszíthetjük porcukorból és kevés vízből készített cukormázzal, amire csorgathatunk egy kevés olvasztott csokoládét, vagy kakaóporból és kevés vízből készített glazúrt.
Tegyük a tortát egy éjszakára a hűtőbe, majd másnap szeleteljük.
A tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/ Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/. A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krém elkészítése: A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral, a pudinporral, és a 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk és hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és gáztepsi hátán 5 lapot sütünk. Krém: A tejben megfőzzük a pudingot meg a van cukroz. Hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral a kakaóval meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzeket a hozzávalókat mikróban, lassan összeolvasztjuk, és már készen is van. Gyorsan megszilárdul, és fényes.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű