22 dkg mascarpone
4 evőkanál nutella
5 dkg mandulaforgács vagy mogyoró
5 dkg vaj (laktózmentes is lehet)
1 evőkanál porcukor
1 csomag keksz (gluténmentes is lehet)
A kekszet a zacskóba apró darabokra töröm. Az így felaprított kekszet összedolgozom egy evőkanál nutellával és a szobahőmérsékletű vajjal.Egy krémlapát segítségével a mascarpone sajtot elkeverem a porcukorral és a 3 evőkanál nutellával.
Egy 19 cm átmérőjű tortaformába beleteszem a kekszes keveréket, és szépen ellapítom. Erre kerül a nutellás mascarpone krém. Fagyasztóba teszem legalább egy órára. Ha több, az csak jó!
A mandulaforgácsot egy száraz serpenyőbe megpirítom és közvetlenül a szervírozás ellőtt teszem a tortára, hogy finom ropogós legyen. Mandula helyett használhatunk mogyorót is! Akár egyben, akár kisebb darabokban.
Poharas változatban is készíthetjük! A pohár aljára tesszük a kekszes masszát, és rá a nutellás mascarponét. A tetejére mehet egy kis tejszínhab is.
Megmelegíteni a vajat, keksszel összekeverni. 26 centis tortaformába tenni lenyomkodni és hűtőbe tenni. Túrót villával áttörni, hozzáadni a kimért porcukor felét, ráreszelni 2db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém: fél kiló túró, 1 cs. zselatin, fél liter tejszín habbá verve, kis cukor ízlés szerint.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNew Yorki sajttorta eperrel Bonnie2014. May. 04.Hozzászólások (0)Nyomtatás242 new yorki sajttorta Az idei anyák napjára készült a torta. Nagy kedvenc, bármikor képes vagyok meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű