A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
4 tojás,
2 bögre meleg tej,
1 bögre víz,
1 bögre cukor,
115 g liszt,
125 g vaj,
1 teáskanál vanília,
1 csipet só,
porcukor a sütemény leszórásához.
Válasszuk külön a tojás fehérjét a sárgájától, majd tegyük két külön tálba. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, tegyünk bele egy csipet sót. Olvasszuk fel a vajat, hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojás sárgájához a vizet és a cukrot, öntsük hozzá a kihűtött vajat és keverjük össze. Öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet és a vaníliát. Ismét keverjük jól össze, majd óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot. Kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük az elkészített masszát, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 60 percig. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk akkor díszíthetjük is habtejszínnel, olvasztott csokoládéval. Csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt! Sütés közben háromrétegűvé válik a tészta, így lesz benne krém is.
A most következő ínyencség három rétegből áll, nagyon könnyen elkészíthető, mámorítóan finom és aromás. Nem kell krémet főzni hozzá, mégis lesz egy krémréteg a süteményben!
◾️A tojásokat szétválasztom. ◾️A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verem. ◾️A fehérjét habbá verem a maradékkal. ◾️Egy kanálnyit ebből a sárgájához adok és j...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA pitealap hozzávalóit összeaprítjuk, majd lenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt piteformába, hűtőbe tesszük. Az eperkrém hozzávalóiból a hagyományos módon sűrű pudingot főzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral, kakaóporral, liszttel és a sütőporral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Kivajazott te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával. Elkészítés A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes