6 egész tojás,
25 dkg cukor
25 dkg liszt,
10 dkg mazsola,
10 dkg apróra vágott birsalmasajt,
15 dkg vékonyra vágott dió
Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyorsabban készül, ha a habot külön verjük fel
Papirral bélelt kisebb tepsiben, vagy hosszúkás őzgerincformában sütjük. A 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percet. A mazsolát-aki nem szereti- befőtt gyümölccsel is pótolhatja. Ízesíthetjük tetszés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, illetve rummal
Végül megszórjuk porcukorral
Lisztet, sót összekevertem. Belemorzsoltam a margarint. A többi hozzávalót egy külön tálban összekevertem. A keveréket hozzá öntöttem a margarinos liszthez. Amikor összeállt a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a vajat olvasztom meg, és kicsit félrerakom hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél liter langyos tejben, vagy tejsavóba teszek egy kanál cukrot és felfuttatok 1 kocka élesztőt. Beleteszek 1 ek zsírt, egy csipet sót és annyi liszttel kidagasztom, hogy szép g...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a sót tálba tesszük és elkeverjük. A közepébe készítünk egy mélyedést, amibe beletesszük a tejjel és az 1 tojással+1 tojássárgájával előzőleg elkevert (nem kell felve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű