Hozzávalók 12 darabhoz
A piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütőpor
A krémhez:
3 dl tejszín
10 dkg csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.
A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk
Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszetörjük a kekszet, ledaráljuk, vajat olvasztunk, pici tejszínnel, felolvasztjuk benne a cukrot. Belekeverünk 10 dkg olvasztott csokit, rumaromát, 4 dkg cukrot. Összegyúrjuk, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű