• 35-50 dkg keksz
• 2 csomag vaníliás puding
• 8 dl tej
• 20 dkg cukor
• 2-3 dl tejszín
Csokoládé máz:
• 3 ek. kakaópor
• 3 ek. olvasztott vaj
• 3-5 ek cukor
• 1-1,5 dl tej
• egy kevés liszt
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.
Erre rákenjük a krém egyik felét.
Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.
Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.
Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután folyamatosan és váltakozva hozzákeverjük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojások sárgáját,a kristálycukrot és aforró vizet robotgéppel jól kikeverjük. A lisztet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű kapcsos tortaformát beburkoltam több réteg alufóliával, ezzel téve vizhatlanná, mert vizfürdőben kell sütni. A kekszet ledaráltam és összekevertem a fahéjjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű