A tésztához:
7 db tojás
7 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
18 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert reszelt citromhéj
A tetejére:
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor
1 ek citromlé
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
Fanta tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.
A tortalapokhoz szükségem lesz egy 26 és egy 22 cm-es tortaformára. Aljukba sütőpapírt teszek, oldalukat vajjal megkenem. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásokat szétválasztom...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük. A 8 dl tejből, cukorb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA puha margarint habosra keverem a cukorral,vaníliacukorral,beleteszem az egész tojásokat , azzal is jól kikeverem majd belekeverem a sütőporos lisztet és kikent tepsíibe simítom....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz összetört étcsokoládét megszórjuk a vaníliás cukorral, hozzáöntjük a tejszínt és vízgőz fölött, kevergetve felolvasztjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a reszelt narancshéjat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű