1 dl vizet,
3 evőkanál kakaóport,
5 evőkanál cukrot,
1 Rama margarint elkockázva,
1 cs. vaníliás cukrot,
1 evőkanál zselatint.
2 tasak Turista tejport és 1 tasak puffasztott rizst.
Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint.
Addig főzzük, amíg a margarin elolvad (pár perc). A tűzről levesszük, hozzáadunk 2 tasak Turista tejport és 1 tasak puffasztott rizst.
Folpackkal kibélelt őzgerinc vagy más formába tesszük, a tetejét is betakarjuk, kihűlés után szeleteljük. A fóliát hagyjuk végig rajta, hogy ne száradjon ki később se.
Én hűtőben tárolom.
Egyszerű ZIZI-vel is finom
A sütőt 180-200 fokra melegíteni. A margarint habosra keverni a cukorral, hozzá a citromlé és héj,tojássárga végül a liszt. /ha nem formázható még egy kis liszt/. Diónyi gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra begyújtjuk, tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörd darabokra a csokoládét, és tedd a lábasba. Szeleteld bele a vajat. Tedd a lábast a tűzre.Fakanállal finoman kevergetve olvaszd fel a vajas csokoládémasszát. Válaszd külön a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű