1 nagy fej karfiol
2 db 120g-os zacskós rizs
5 dl főzőtejszín (20%-os )
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db paradicsom
petrezselyem
Ráma margarin a kenéshez és a rizshez
prézli
só, bors, vegeta
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk,répát nagyobb hasábokra vágjuk.
Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).
Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval,
borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk
prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi
Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.
A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék
fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is
és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át
a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük
a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.
Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül
a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos
sütőben pirosra sütjük.
A cukkiniket és a sárgarépákat uborkareszelőn vékony karikákra szeletelem, a hagymát apró kockákra vágom. A paradicsomokat pár percre forró vízbe dobom, meghámozom, nagyobbacska ko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni. A felhevített olajba kanállal gombócokat szaggatni és kisütni. Vaníliacukorral megszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket hosszában elfelezzük, majd kivájjuk. A kivájt részt kis kockákra vágjuk. A felaprított hagymát wokban aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, és ízesítjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy muffin forma 6 mélyedését vajjal vékonyan kikenjük. A kenyérszeleteket sodrófával elvékonyítjuk, a maradék vajjal megkenjük, majd a vajas felü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz