6-7 tojásfehérje,
25 dkg porcukor,
12 dkg darált dió,
13 dkg liszt, reszelt citromhéj,
egy mokkáskanál sütőpor és egy evőkanál rum.
A félig felvert fehérjéhez kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, a rumot és és kemény habbá verjük.
Utána jön bele a többi. Lassú tűznél sütjük. -) Néha - ha marad nyúl vagy mikulás -, csokidarabokat is teszek bele.
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Negyedekre vágjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden összetevőt jól alaposan összekeverünk, tepsibe öntünk, amit előtte kizsíroztunk. Tetejét olvasztott zsírral meglocsoljuk. Megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat megpucoljuk, lereszeljük, fahéjjal megszórjuk és cukrozzuk. A túróba keverjük a grízt, beletesszük a tejfölt és cukrozzuk. A meggyet lecsepegtetjük a levétől. Egy tep...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes