- 10- 12 gerezd fokhagyma
- 5 dkg margarin
- 2 púpos ev liszt
- 1 l tej
- 2 dl tejszín
- 5 dl víz
- 2 erőleves kocka
- majoranna, só
A margarint felolvasztjuk és belerakjuk a lisztet majd az összezúzott fokhagymát. Ezután felöntjük a vízzel és a tejjel, belerakjuk a leveskockákat is. Sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt beleöntjük a tejszínt és a majorannát és ezzel forraljuk kb 2 percig. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a kolbászt vékonyra felkarikázzuk, a gombát "egészben" felszeleteljük, a babérlevelet széttörjük. A szalonnakockákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk és dinsztelni tesszük 2 kanál olajban, majd rádobjuk a felkockázott húst és a felaprított zöldségeket. Kevergetve, párolgatva puhítjuk, majd felöntjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig. 2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés zsiradékon dinszteljük meg a hagymát és a zöldségeket. Tegyük rá közben a tárkonyt , zellert,petrezselymet is. Hozzá rakjuk a csirkemell kockákat ,felöntjük vízzel. Befűsze...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű