240 g rizs (gömbölyű szemű, hagyományos vagy pl. rizottó rizs)
1 l teljes tej
3 dl tejszín
4 cs. vaníliás cukor
Ez egy odateszem-hagyomfőni-lakapcsolom tejberizs recept. Vagyis első lépésben tedd oda a tűzhelyre a lábast, öntsd bele a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a rizst. Keverj egyet rajta és forrald fel kis lángon, hogy ne fusson ki a tej.
Hagyomfőni: Ha felforrt, akkor takaréklángon, fedő alatt főzd fél órát. Kétszer-háromszor elég megkeverni.
Lekapcsolom: Kapcsold le a lángot alatta.
Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Ehhez amúgy tökéletes a sima rizs vagy pl. a rizottó rizs, a lényeg, hogy ne hosszúszemű fajtát használj.
melegítsd elő a sütőt 180°-ra Olvaszd fel a csokoládét (vízfürdő vagy mikro) és a vajat, majd habverővel keverd simára. Verd fel a tojást a cukorral és a vaníliával, majd keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMeglangyosítjuk a mézet a vajjal, és a reszelt citrushéjakkal. Nagyobb tálban összekeverjük a tészta első öt hozzávalóját, beleütjük a tojásokat is. Az egészet összedolgozzuk, közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd simára az olvasztott vajat, kókuszlisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport. 2. Add hozzá egyenként a tojásokat, mindegyiket külön-külön elkeverve a többi hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazott piteformába tesszük a feldarabolt gyümölcsöt. Lisztet, sütőport, sót, cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, tojást és a tejet. Ebből egy lágy tésztát k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű