menu

Családireceptkönyv.hu

Almás kalács HI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 alma
cukorpótló
vanília,fahéj
3 tojás sárgája
2 dl víz
1 púpos ek.psyllium
125 g liszt(8 dkg rizsliszt 4,5 tápióka?)

Elkészítés:


6 db házi almát hasábokra vágtam és egy torta formába raktam őket, amit előtte kókuszolajjal kikentem.
Egy tálban 120 g cukrot, 1 vanilia cukrot, fahéjat, 3 tojás sárgáját összekevertem, kb 2 dcl vizben elkevertem egy púpos e.k útifűmagot és hozzá öntöttem a többihez. Végül 125 g lisztet tettem hozzá (esetemben tönkölybúzat nem teljes kiőrlésűt) és az egészet simára kevertem. Nyakon öntöttem az almákat és 170 C előmelegített sütőben 50 percig sütöttem.
(Tortaformában is süthető)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli lll.
Bejgli lll.

Össze dolgozzuk a tészta alapanyagait. Majd 2 órát pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. 3 dl vízzel szirupot főzünk beleszórjuk a diót belekeverjük a keksz morzsát és a cit...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Gyors kalács, batyu, csiga
Gyors kalács, batyu, csiga

A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig. A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vék...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Melinda
Fahéjas-szilvás cobbler recept
Fahéjas-szilvás cobbler recept

Elkészítése: A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni. Előkészítjük a szilvát, megmos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Fánk sütőben
Fánk sütőben

A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk vele a vajat, és belekeverjük az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk